Hifadhi ya kubadili: Spaghetti ya Bologna

24. 10. 2018
Mkutano wa 6 wa kimataifa wa siasa za nje, historia na kiroho

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.

Petr na Ewa pia huandaa kozi za kupikia fahamu kwa watu binafsi na makundi, kupika katika matukio yote ya kijamii na ya kibinafsi. Ikiwa una nia, usisite kuwasiliana nao kwao tovuti au juu FB.

Recept: Boloňské špagety

Recept na 10-12 porcí

Suroviny pro uvaření sojového granulátu:

  • Sojový granulát 1 balení 150 g
  • Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Mchuzi wa Shoyu 3 tbsp
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Vegeta bez glutanu 2 PL
  • Maji ya kunywa 1,5 l

Ostatní suroviny na omáčku:

  • Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
  • Rajčatový protlak 3ks po 140g
  • Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
  • Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Bazalka sušená 3 PL
  • Mafuta ya alizeti 14 PL

Semolinové špagety 850g

Doba přípravy: cca 40 min

Maelezo: CL = kijiko, PL = supu supu

Utaratibu:

Vyrobíme si sójový granulát (granulát zalijeme vodou a vaříme až do vyvaření vody, dochutíme.., vymačkáme přebytečnou vodu). Nakrájíme cibulku na kostičky, nastouháme si mrkev na hrubo na struhadle. Rozpálíme olej a dáme smažit cibulku. Připravíme si omáčku: Sekaná rajčata ve vlastní šťávě, smícháme všechny suroviny. Připravíme si omáčku, dochutíme dle své chuti.

Ladha nzuri kwa wote Ewa na Petr tamaa

Makala sawa